Nr. 5 2011

Medlemsinformation nr. 5, 2011

Kolding den 17. juni 2011

 

Problemer med lønudbetaling i staten m.v. som følge af CSC-konflikten. 

Personalestyrelsen udsendte i starten af juni 2011 meddelelse på styrelsens hjemmeside om, at den verserende arbejdskonflikt mellem CSC og PROSA indebærer en øget risiko for, at driften af Statens Lønsystem (SLS) bliver berørt. 

Hvis det bliver nødvendigt at iværksætte nødberedskabet, foretages acontoudbetaling, sålænge det er nødvendigt. NŒr forholdene er normaliserede, vil de korrekte lønkørsler blive foretaget med modregning for acontoudbetalingerne. 

Økonomistyrelsen vurderer første gang ca. den 20. juni 2011, hvorvidt det er realistisk, at CSC kan gennemføre lønkørslen for juni måned, eller om nødberedskabet skal iværksættes. Der henvises i øvrigt til løbende information på Økonomistyrelsens hjemmeside http://www.oes.dk

Iærksættes nødberedskabet kan det medføre en række problemer og spørgsmål, blandt andet med hensyn til betaling af skat, pensionsbidrag og forsikringspræmier. 

Vær opmærksom på, at iværksættelse af nødberedskabet kan indebære, at der ikke indeholdes evt. fagforeningskontingent i lønudbetalingen. Det vil naturligvis blive udlignet, når forholdene er normaliserede.

Vi vil gøre vores yderste for at sikre, at vore medlemmer oplever så få ulemper som muligt.

 

Serviceeftersyn af de overenskomst- og aftalemæssige rammer i staten

En del af det magre OK-11 resultat var at der skulle foretages et “Serviceeftersyn af de overenskomst- og aftalemæssige rammer i staten”

De indledende drøftelser er nu gået i gang.

Af de aftalte emner til diskussion kan nævnes: 

  • Arbejdsdeling mellem centrale og lokale parter, 
  • Overenskomst- og aftalesystemet, 
  • Lønsystemer og løndannelse, 
  • Ledelsesrum

     

Vi følger naturligvis arbejdet, bl.a. gennem CO10 hovedbestyrelse.

Arbejdet forventes afsluttet i maj 2012.

 

Samarbejde med FTF-A
FTF-A er mange erhvervsskolelederes a-kasse, derfor samarbejder vi i EiD naturligvis også med dem.

Hvis uheldet er ude er det input vi giver FTF-A en god baggrund til at give et godt kendskab til dine vilkår og det bedst tænkelige udgangspunkt til at rådgive dig, hvis du mister jobbet eller får lyst til at søge nye udfordringer. Bliver du ledig, eller har du bare lyst til at prøve noget nyt, kan du få hjælp af FTF-A til at finde det rette job. Du har derfor både mulighed for karrierådgivning og jobsøgningskurser.

Outplacement er også noget FTF-A tilbyder deres medlemmer – det skal dog aftales mellem en arbejdsgiver og EiD. Outplacement er et intensivt individuelt forløb for afskedigede medarbejdere, som kan hjælpe til med at man kommer hurtigt og sikkert videre til sit næste job eller udfordring.

Ligeledes er det muligt at få efterlønsrådgivning. Her kan man få personlig rådgivning af erfarne efterlønseksperter og der afholdes jævnligt efterlønsmøder for alle medlemmer med deres ægtefælle.

Det er naturligvis muligt at skifte a-kasse og lønsikring. Når du skifter fra en A-kasse til en anden, følger alle dine rettigheder med. Det samme gælder hvis du flytter din lønsikring.

 

Sekretariatets åbningstider sommeren 2011
Sekretariatet holder sommerferie i ugerne 27, 28, 29 og 30. Man kan ved akutte tilfælde kontakte formanden på tlf.: 21208520.

 

Sekretariatet og undertegnede ønsker alle en god sommer.

 

Jens Porsgaard Nielsen

Formand

Erhvervsskolelederne i Danmark

Comments are closed.