Nr. 5 2010

juni 2010

Medlemsinformation nr. 5 2010

Kære medlem

Da der efterhånden mange gange har været fremme i pressen at offentlige ansattes lønninger er i minus i forhold til de private lønninger i den såkaldte taktregulering. Vi skal hermed slå fast at debatten drejer sig om kommunalt ansatte og regionalt ansatte ikke statsansatte.

Efter aftale med Jørgen Møllegaard fra TAT medsendes her en forklaring.

Jens Porsgaard Nielsen
Formand
Erhvervsskolelederne i Danmark
 
 
 
 
 
 
 
Lønsmæk til 700.000 offentligt ansatte (?)
 
Af seniorkonsulent Hans- Jørgen Møllegaard
 
I de seneste dage har man i den skrevne presse under ovenstående overskrift kunne læse, at de offentligt ansatte tvinges til at gå ned i løn, fordi de ansatte i kommuner og regioner skylder deres arbejdsgiver 1,2 procent i lønnedgang!
 
Overskriften er umiddelbart vildledende, for den omfatter ikke alle  offentligt ansatte.
Det er ganske vist rigtigt, at den (negative) udvikling i reguleringsordningen på det kommunale og regionale område på 1,2 procent skulle have slået igennem på den seneste lønregulering på området. Men de kommunale organisationer har aftalt med deres arbejdsgivermodpart, at spørgsmålet om den negative regulering udskydes til de aftaleforhandlinger, der skal gennemføres med virkning fra den 1. april 2011.
 
På det statslige område derimod, er den negative regulering (-1,14 %) allerede modregnet i de lønsatser, der gælder fra den 1. april 2010 at regne.
 
På det statslige områder skylder vi derfor ikke finansministeren penge, når vi går til de kommende aftaleforhandlinger. (Hvis lønudviklingen på det private arbejdsmarked følger den seneste udvikling, kan der blive tale om, at stigningen som følge af reguleringsordningen pr. 1. april 2011 bliver mindre end forventet, da der sidst blev indgået overenskomster og aftaler på det statslige område pr. 1. april 2008).
 
Reguleringsordningen er den særlige, aftalte mekanisme eller beregningsmodel, der skal sikre, at der sker en ligelig lønudvikling på det private og offentlige arbejdsmarked. Der er tale om en meget kompliceret formel, som jeg ikke skal trætte læserne med.

Comments are closed.